top of page

Verse lucht voor een toefje slagroom

Een heerlijke coupe met Belgische aardbeitjes en een toefje slagroom op een warme zomeravond. Klinkt goed, hé! Dat de aardbeitjes Belgisch zijn, is vanzelfsprekend, maar ook onze slagroom komt van Belgische bodem. Incopack in Lanklaar produceert de lekkerste en meest romige slagroom in spuitbussen.


Voor hun nieuwe installatie kwamen ze bij TM Technics terecht. Samen gingen we op zoek naar de meest gepaste oplossing. Dit resulteerde in een complete installatie op maat gemaakt voor Incopack. Enerzijds werd er een luchtgroep geplaatst waardoor er continu verse gekoelde of verwarmde lucht ingeblazen wordt. Dit op de meest duurzame manier wat ervoor zorgt dat het in de productieruimte aangenaam en gezond vertoeven is.
Het reinigen van de shaker en vulmachine is steeds een complexe onderneming waardoor er samen werd gekeken hoe dit eenvoudiger kon. Zo werd er een systeem bedacht waarbij op een eenvoudige manier omgeschakeld kan worden van circulatie met binnenlucht naar circulatie met buitenlucht. Dit zal het reinigingsproces ten goede komen.Om ervoor te zorgen dat er geen vuile lucht komt in de lege bussen die via de transportband van de oven naar de vulmachine gaan, werd er door ons een volledig systeem bedacht, getekend en geproduceerd in RVS. Het komt erop neer dat er rond de transportband een zone gecreëerd wordt waarbij lucht via een hepafilter toegevoegd wordt, waardoor er geen vervuilde lucht in de bussen kan komen. Ons systeem werd volledig rond de bestaande transportband gebouwd waardoor er ook heel wat RVS-constructiewerk aan te pas kwam.385 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page