top of page

Afzuigtechnieken? Een must!

Om een gezonde ruimte te creëren in industriële gebouwen volstaat het vaak niet om enkel te ventileren. De oorzaak van slechte lucht kan heel divers zijn. Bij heel wat  processen kunnen stof, dampen, nevels, ... vrijkomen. We willen natuurlijk voorkomen dat deze stoffen in de ruimte terecht komen. Vandaar dat we diverse toepassingen aanbieden om de gevaarlijke of storende stoffen aan de machines te onttrekken. Eveneens zullen de machines zelf een langere levensduur kennen. 

121287886_3647036118662256_6508578817546541995_n.jpg
lasdampafzuiging
DSC_0401.jpg
Industriële grootkeuken-dampkappen
DSC_2923-2.jpg
afzuiging
uitlaatgassen
IMG_4978.jpg
Op maat gemaakte afzuigtoepassingen
143081255_3939363666096165_2599327778456514399_n.jpg
stofafzuiging
schrijnwerkerij
DSC_7942.jpg
Atex afzuiging

Project in de kijker:
Lasrookafzuiging 

Er is meer en meer nood aan geschoold technisch personeel. Een grote investering in het onderwijs juichen we dan ook erg toe. De lasafdeling bij het Sprectrumcollege in Beringen is er dan ook eentje om u tegen te zeggen. Een droom voor elke leraar en student.

Lasrookafzuiging Beringen

In samenwerking met Nederman werd de lasafdeling aangepakt. Er werd gezorgd dat alle schadelijke lasdampen veilig worden verwijderd. Tevens werd er gezorgd voor een systeem van warmterecuperatie zodat de energiekost eveneens vermindert. De warmte wordt via een ingenieus filtersysteem onttrokken aan de lasdampen. Via de geperforeerde buizen wordt deze warmte terug in de klaslokalen geblazen. In de zomer wordt het systeem omgezet en gaat de warme lucht naar buiten. 
Met de lasrookafzuigarmen en -kappen werd geïnvesteerd in de perfecte oplossing voor de opvanging van lasrook en dampen in de werkplaats. De las-en slijptafels werden eveneens geïnstalleerd door het TM Technicsteam. 

DSC_5401.jpg

Project in de kijker:
Afzuiging van damp en geur 

TM Technics installeert in opdracht van het Nederlandse NU-AIR dampkappen bij de vestigingen van Domino’s pizza in België.

Afzuiging va damp en geur

Tussen het Nederlandse NU-AIR en TM Technics is er een mooie samenwerking ontstaan. NU-AIR is een specialist in luchtbehandelingsinstallaties voor horeca en grootkeukens. Zij zijn de vaste leverancier van Domino’s Pizza. Voor de uitbreiding van de vestigingen in België, Zuid-Nederland en Luxemburg zochten ze een partner voor de montage van hun dampkappen met geurfilterkast. Ondertussen hebben we al meer dan zeventig vestigingen voorzien van deze installaties en staan er voor dit jaar nog heel wat vestigingen gepland. 

DSC_1669.jpg

Project in de kijker:
Stofafzuiging 

Bij houthandel Verellen in Leopoldsburg werd een stofafzuiging uitgebreid. Hierdoor worden droge en natte houtkrullen
opgezogen.

Stofafzuiging Verellen

Verellen Houhandel is een op en top familiebedrijf. In haar vijftigjarig bestaan legden drie generaties hun hart en ziel in de zaak. Het is een innovatief en dynamisch bedrijf waar modernisering centraal staat. In samenspraak met de zaakvoerders Johan en Marijke werd de bestaande stofafzuiging uitgebreid. TM Technics ontwierp een installatie waar met  behulp van pneumatische wisselkleppen de houtschilfers die vrijkomen bij het productieproces afgevoerd en verdeeld worden over vier containers. 

T3.png
Op maat gemaake dampkappen

Product in de kijker:
Dampkappen voor verschillende toepassingen 

DSC_8246.jpg

Op maat gemaakte dampkap

Een dampkap van 8 meter lang voor de afzuiging van warme dampen boven een oven. 

bottom of page